MILITARY LEADERSHIP - PREZENTARE GENERALA A TEMELOR SI TEMATICILOR

MILITARY LEADERSHIP - PREZENTARE GENERALA A TEMELOR SI TEMATICILOR

MILITARY LEADERSHIP


Majoritatea liderilor s-au confruntat în carieră cu momente dificile în care au avut probleme în exercitarea atribuțiilor. Dacă la rândul vostru întâmpinați greutăți

  • confruntându-vă cu orgolii, prejudecăți de orice fel, ostilitate sau indiferență;
  • cei pe care îi conduceți înțeleg sau fac altceva decât le cereți;
  • ori nu fac la timp părând demotivați, lipsiți de vlagă, încurcați în supra-procedurarea activității;
  • ori nu par interesați să respecte autoritatea voastră;
  • ori multe alte situații care vă încetinesc și vă ocupă timpul fără vreun beneficiu


Military Leadership poate fi o soluție de aducere a lucrurilor pe făgașul normal, sau dacă doriți exprimarea soft: de optimizare a proceselor de conducere.

Discutăm despre un produs new entry pe piața de formare din România, generat de un concept care se numește Military Leadership, sau mai explicit, adaptarea sistemului de conducere folosit în armată la activitățile de business.

După cum știți în sistemul militar nu face fiecare ce vrea, ci toți se mișcă în ritmul și sensul dictat de comandant, adică de lider. În momentul în care o organizație, fie militară fie civilă ajunge să acționeze unitar, cu valori orientate pe imperativul a face întocmai și la timp, eficiența crește în orice ar face.

Dacă sunteți lider, atunci conduceți cu o inimă neânfricată, de războinic și arătați acest lucru celor pe care îi conduceți iar ei vă vor urma și vor intra cu siguranță în tiparul luptătorului loial, dispus la sacrificii pentru cauză și camarazi.

Leadership-ul militar este orientat spre obiective bine definite și concrete, cu miză mare, are o ierarhie strictă și responsabilități extrem de clare. Astfel, lanțul de comandă dă viteză și precizie în execuție, pentru că se bazează pe o comunicare clară, concisă și neinterpretabilă.

Nu există loc de justificări, ezitări sau răspunsuri de genul: asta nu îmi convine așa că nu fac. Pur și simplu, acest sistem este gândit și implementat de o asemenea manieră încât odată formulat un ordin legal, acesta se execută no matter what.

Și pentru că tot mai multe doamne își fac sau își doresc o carieră de succes,
confruntându-se cu necesitatea conducerii unor echipe de salariați, am dedicat un modul special din cursul nostru femeilor aflate în poziția de leader într-o companie.

Aș dori să înțelegeți că nu este o abordare discriminatorie, ci în admirația pe care v-o purtăm am încercat să aducem câteva idei și recomandări din leadershipul militar care v-ar putea ajuta.

BUSINESS COUNTER-INTELLIGENCE

Concepte și metodologii

ABSTRACT

  • CONCEPTUL DE BUSINESS COUNTER-INTELLIGENCE  (AUTOPROTECȚIA)
  • NEVOIA DE BUISNSS COUNTER-INTELL ȘI VALOAREA PE CARE O ADUCE COMPANIEI
  • SETAREA UNUI CADRU DE BUSINESS COUNTER-INTELL
  • ELEMENTELE UNUI PROGRAM DE BUSINESS COUNTER-INTELL

Să ne îndreptăm atenția asupra unei situații cu care unii lideri se confruntă.

Ai ajuns în momentul în care îți spui: sunt un lider bun și eficient, deci am, construiesc, produc know how, dezvolt compania, ajung în top, dar concurența îmi suflă în ceafă și râvnește la afacerea mea.

Ce ai tu mai important în firmă? Acele date pe care dacă le-ar cunoaște concurența, ți-ar putea șubrezi considerabil afacerea, adică: secrete comerciale, portofolii de clienți, contracte și negocieri, informații de proprietate intelectuală, strategii de dezvoltare, bugete, dosare de personal, tehnologie și multe altele.

Ce s-ar întâmpla cu afacerea ta dacă te-ai confrunta cu o asemenea situație? Cât timp ți-ar lua să îți dai seama și cât ar rezista business-ul tău în aceste condiții?

Spionajul economic/corporativ
Mod de acțiune, tehnici și metode folosite

ABSTRACT

  • REGULI DE BAZA PRIVIND AUTOPROTECȚIA PERSONALULUI ÎMPOTRIVA UNOR ACȚIUNI DE INTELLIGENCE
  • MIJLOACE, METODE ȘI TEHNICI UTILIZATE DE SPIONAJUL ECONOMIC/CORPORATIV
  • SPIONAJUL INDUSTRIAL

Hoția este prezentă peste tot, în societatea civilă și în activitățile de afaceri. Nu există un safe place by default. Întotdeauna vor exista oameni dispuși să încalce legea pentru a obține ceea ce își doresc.

Dacă cineva îți fură aceste date putem asemăna situația cu o boală, care uneori poate fi rapidă și mortală, când concurența vrea și alocă resurse să te scoată complet din joc, sau cu o afecțiune cronică, sâcâitoare care îți plafonează sau îți slăbește afacerea, făcând-o în cele din urmă nesemnificativă.

Numitorul comun în aceste cazuri este că nu te prinzi de ce ți se întâmplă, aproape întotdeauna nu simți că ți se fură cele mai importante date și că ești pe tobogan. Cam ăsta este pericolul, iar a-l înfrunta singur, bazându-te pe inspirația din filmele americane, poate fi o greșeală care să îți schimbe viața în bine, adică te lasă lefter, mergi în Tibet cu autobuzul și acolo evoluezi spiritual.

 

Insider Threat – Amenințarea din interior

ABSTRACT

  • AMENINȚĂRILE DIN INTERIORUL COMPANIEI - INSIDER-ul
  • INDICII SI METODE DE DESCOPERIRE A UNUI INSIDER
  • VERIFICAREA ȘI VETTING-UL DE PERSONAL

Ce poți face pentru a nu ajunge în această situație?

Poți învăța Business Counter-intelligence care reprezintă efortul colectiv şi organizat menit să protejeze informaţiile sensibile ale unei companii de a fi accesate/furate de alte entităţi. Adică, poți învăța cum să îți ții afacerea în siguranță.

Când te pregătești, tu și echipa ta (căci este o activitate de echipă) astfel încât să știi ce trebuie și cum trebuie să faci, să ai deja întocmite și corect implementate proceduri de counter-intelligence, ai șanse mari să poți evita pericolul.

 

Operațiuni de autoprotecție a companiei

ABSTRACT

  • METODE OFENSIVE UTILIZATE ÎN SITUAȚIILE DE CRIZĂ - OPERAȚIUNI DIVERT FOCUS.
  • METODE OFENSIVE UTILIZATE ÎN SITUAȚIILE DE CRIZĂ - OPERAȚIUNI DECEPTION.
  • PLANIFICAREA UNEI OPERAȚIUNI DIVERT FOCUS.
  • PLANIFICAREA UNEI OPERAȚIUNI DECEPTION

În furtul de date gândirea la nivel strategic este simplă: cost-beneficiu.

Dacă cineva vrea să fure un document care într-o firmă stă depozitat într-un safe iar în altă firmă stă în sertarul unui birou, cred că este evident unde va da lovitura. Deci măsurile tale de protecție trebuie să fie, nu cele mai bune și mai scumpe, ci doar să fie atât de rezistente încât să fie prea costisitor pentru concurență să fure de la tine, pur și simplu să nu merite efortul și să se îndrepte spre altă companie cu un sistem de protecție mai relaxat.

 

Călătorii de afaceri în străinătate și vizitatori

ABSTRACT

  • CĂLĂTORII DE AFACERI ÎN STRĂINĂTATE
  • RECOMANDĂRI.
  • CĂLĂTORII ÎN STRĂINĂTATE – BURSE DE STUDII.
  • GESTIONAREA VIZITATORILOR – RISCURI ȘI CONTRAMĂSURI.

În concluzie: este important să înţeleagem că securitatea informațiilor înseamnă mai mult decât securitatea calculatoarelor. Un program de protecţie eficient pe lângă aspectele tehnice include conștientizarea și train-uirea personalului. În cazul în care toți angajații știu ce să caute, unde să se uite, ce să vadă când se uită şi mai ales ce să facă atunci când lucrurile nu par în ordine, atunci șansele de succes ale unui atac de tipul furtului de informații nu sunt zero dar sunt mult reduse.

Acesta este un curs de Business Counter-intelligence complet și structurat să fie aplicat în funcție de piața în care evoluează afacerea fiecăruia.

În cele șase module de curs ar trebui să vă putem oferi tot ce aveți nevoie pentru a deveni un leader ce poate avea grijă de afacerea sa și din această perspectivă. Evident, situațiile particulare cu care vă puteți confrunta și care nu sunt detaliate în acest curs, le vom putea discuta și clarifica prin webinarii dedicate, sau în formate restrânse, face to face.

 

Autoprotecția – recomandări practice

ABSTRACT

  • CUM SE REALIZEAZĂ AUTOPROTECȚIA – RECOMANDĂRI PRACTICE
  • INSTRUCTAJUL DE COUNTER-INTELL PENTRU MEMBRII FAMILIEI
  • PROCEDURILE RECOMANDATE, ÎN SITUAȚIA ÎN CARE SUNTEȚI ȚINTA UNOR OPERAȚIUNI DE INTELLIGENCE.

 

COMPETITIVE INTELLIGENCE

ABSTRACT

  • CONCEPTUL DE COMPETITIVE INTELLIGENCE.
  • UTILIZAREA OPEN SOURCE INTELLIGENCE, OSINT.
  • METODOLOGII ȘI ALGORITMI DE LUCRU PENTRU REALIZAREA PRODUSELOR OSINT.

Open Sources Intelligence - OSINT

Cum procedezi când vrei să iei inițiativa și să obții informații de valoare din piață și despre competitorii tăi?

Poți învăța cum să faci acest lucru într-um mod organizat și eficient utilizând tehnici de Competitive Intelligence, mai simplu spus, un fel de spionaj dar cu metode legale. Este o activitate care presupune obținerea, analizarea și valorificarea datelor, știrilor și informațiilor, atât publice cât şi non-publice, despre produse, servicii, clienți, competitori și orice alte aspecte ce țin de mediul concurențial în care o companie își desfășoară activitatea sau are interese, în scopul susținerii proceselor decizionale ale leadershipului din acea firmă.

Fără a intra în detalii, în Competitive Intelligence se pot distinge, din perspectiva noastră, o parte teoretică care trebuie interpretată și aplicată personalizat în funcție de nevoile companiei și șapte metode principale de lucru. Metodele de lucru sunt mai multe dar aici discutăm doar despre cele legale.

Metode legale de obținere a informațiilor

ABSTRACT

  • METODA ACHIZIȚIEI.
  • METODA CONDIȚIONĂRII.
  • METODA JOINT VENTURE.
  • METODA HEAD-HUNTING.
  • METODA ACTIVĂRII CONAȚIONALILOR.
  • METODA OSINT.
  • METODA ELICITĂRII.

Prima etapă este cea în care înveți să analizezi ce fel de informații îți sunt necesare, unde le poți accesa, costurile și termenul până la care acele date te pot ajuta, căci, informația, ca și înghețata, nu ține mult (are un timp de viață scurt, este perisabilă). Iar datele obținute trebuie verificate și prelucrate după anumite metodologii de lucru astfel încât să iasă un produs util strict nevoilor tale. Totodată în această primă etapă vei decide prin ce metode vei obține informațiile.

A doua etapă este cea de Wtf! Let's do it!

Poți învăța să obții informații din mediul concurențial în care te miști care să-ți ofere un avantaj față de competitori și poți face asta în mod legal. Competitive Intelligence vă prezintă și vă recomandă anumite mijloace și metode de lucru care vă vor ajuta și care pot fi utilizate, atunci când veți simți nevoia în orice circumstanțe.

Controlul subtil al conversației - elicitation

ABSTRACT

  • UTILIZAREA HUMINT
  • ELICITATION – STRATEGII DE PLANIFICARE A DISCUȚIEI
  • TEHNICI DE ELICITARE 
  • -DE CE FUNCȚIONEAZĂ ELICITAREA ȘI CUM PUTEM DEVIA TENTATIVELE DE ELICITARE
  • VERIFICAREA INFORMAȚIILOR OBȚINUTE DIN HUMINT

 

Comunicarea interogativă

ABSTRACT

CONVERSAȚIA INTEROGATIVĂ

  • REGULI TACTICE SPECIFICE RAPORTURILOR INTERPERSONALE DE TIPUL INTREBARE-RĂSPUNS
  • STRATEGII DE A ADRESA ÎNTREBĂRI INTERLOCUTORULUI
  • CONVERSAȚIA CONTROLATĂ STRUCTURAT
  • A (NU) LUA LUCRURILE PERSONAL
  • CALITĂȚILE C-EX –ului
  • MECANISMELE DE APĂRARE PSIHICĂ
  • TIPOLOGII DE PERSOANE SUPUSE INTEROGĂRII
  • LA CE VOM FI ATENȚI ÎN TIMPUL INTEROGATORIULUI
  • CONȚINUTUL DISCURSULUI D-EM

Pentru cei care fac parte din organisme de control, comisii de cercetare disciplinară, sau de accidente de muncă sau de ce nu, foarte util pentru specialiștii de HR și managerii de top, organizăm un curs special în care tratăm tehnicilele avansate de interogare și nu mă refer la waterbording sau la strâns degetele în ușă ci la interogatoriile desfășurate soft, bineânțeles cu respectarea legii, a drepturilor omului și a regulamentelor interne ale
companiilor, oferind soluții smart, foarte concrete dar și tips-uri eficiente.

Pentru dezvoltarea cuprinzătoare a abilităților de cercetare și extragere a datelor, respectiv, pentru a învăța să vedem diferența atunci când interlocutorul spune adevărul sau minte, ori când nu spune tot adevărul ci doar fragmente, noi vă recomandăm parcurgerea unui training aparte, constituit din: tehnici de elicitare, interogare și depistarea comportamentului simulat, adică body language. Toate cele trei metode, utilizate și combinate eficient vă vor da un avantaj decisiv în interacțiunile cu cei pe care îi investigați.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.